Home

Fotoreizen \ IJsland Highland Adventure - part II

Stuur e-mail

Fotoreis IJsland Highland Adventure - part II 

Fotoreis IJsland Highland Adventure - part II

10-Daagse foto-rondreis met een 4x4 door de machtig mooie en desolate highlands van IJsland

Reisdata van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13 augustus 2023 (vol, uitsluitend reservelijst)

Dit is zonder twijfel een 'once in a lifetime' reis.

Slechts een paar weken per jaar te bereiken door de isolate ligging en de ruige weersomstandigheden in de winter zijn de highlands van IJsland een waar paradijs voor fotografen, met haar buitenaardse landschappen, vulkanen, kraters, gletsjerrivieren en kleurrijke bergen en meren.

Deze 10-daagse avontuurlijke foto-rondreis met een 4x4 door de machtige binnenlanden van IJsland tijdens het midzomernachtlicht is een werkelijk onvergetelijke reis.

IJsland-specialist Madelon Dielen organiseert deze fotoreis voor het 15de jaar op rij. IJsland is haar tweede thuis en zij kan je alles vertellen over de geologie, cultuur, flora en fauna en geschiedenis van dit eiland met een bijna buitenaardse schoonheid die enorm tot de verbeelding spreekt. Voor iedereen die reizen en fotograferen een warm hart toedraagt wordt dit een reis om nooit te vergeten!

We reizen door het binnenland van IJsland, door woestijnvlaktes van lava, langs met water gevulde kraters, gigantische vulkaankloven, het overdonderende geweld van watervallen, slingerende gletsjerrivieren en prachtige meren. 

Tijdens deze avontuurlijke fotoreis maak je de meest spectaculaire aspecten van IJsland mee. Het is een belevenis om met een 4x4 aangedreven wagen door het vulkanisch landschap te rijden, waarbij we regelmatig rivieren moeten doorkruisen. 

We rijden een magnifieke route via Landmannalaugar, Veidivotn, Mælifell, Thórsmörk, de Fjaðrárgljúfur kloof, de jeeptracks door Landmannaleid, Langisjór en de vulkanische kloof Eldgjá. We brengen een bezoek aan de schitterende waterval Fagrifoss en Lakagígar met de kilometerslange kraterrijen met een heftige geschiedenis. We vergapen ons aan vulkaankraters, de mooiste rivieren, watervallen en de prachtigste vergezichten. Een ongelofelijke, once in a lifetime reis!

De zon gaat in deze periode om 10 uur onder en komt om 6 uur 's morgens weer op, waardoor er vele uren per dag mooi zomerlicht is. De zon zakt echter niet ver onder de horizon, waardoor het vele uren prachtig schemert.
We kunnen genieten van zacht licht gedurende vele uren overdag; een feest voor elke natuur- en landschapsfotograaf!
Daarnaast is er de zekerheid dat de wegen naar het binnenland geopend zijn.

Deze fotoreis is een geweldige ervaring voor iedereen die van reizen en/of fotograferen houdt! Voor zowel beginnende als gevorderde fotografie-liefhebbers en drone piloten; er wordt individueel en op ieder niveau les gegeven.
Deze fotoreis is er speciaal op gericht om te fotograferen tijdens het mooiste licht.


Reisgegevens

Een avontuurlijke 10-daagse foto-rondreis door de hooglanden van IJsland van 4 tot en met 13 augustus 2023.
Voorheen verzorgde ik ook de vliegtickets bij mijn fotoreizen, maar sinds de corona pandemie bied ik mijn reizen aan zonder tickets.
Bij deze reis schaf je dus zelf je tickets aan. Zo kun je de reis ook gemakkelijk verlengen mocht je dat willen.
Wanneer je graag wilt dat ik de tickets voor je boek dan is dat ook mogelijk. Geef dit dan bij je aanmelding aan?Reissom

De kosten voor deze unieke 10-daagse fotoreis zijn €2.795 op basis van een tweepersoonskamer.
Eénpersoonskamers zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en zijn onderhevig aan een toeslag van gemiddeld €900.
Er kunnen maximaal 7 reizigers mee met deze reis.


Wat is er bij de reissom inbegrepen?

• 10 dagen vervoer per 4x4, inclusief benzine en verzekeringen
• 9 overnachtingen in hotels en guesthouses op de mooiste locaties met eigen of gedeelde badkamer op basis van logies en ontbijt (indien beschikbaar)
• intensieve en persoonlijke begeleiding door professionele fotograaf, IJsland-expert en fotografie docent en drone piloot Madelon Dielen
• een uitgebreid en afwisselend fotografie- en reisprogramma
• reizigersdag voorafgaande aan de reis waarbij reizigers kennis kunnen maken met elkaar en je alle informatie krijgt over de reis, de benodigdheden en route
• een reünie twee á drie maanden na de reis waarbij de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken worden bekeken en besproken
• complete mini-cursus fotografie middels een powerpoint voor aanvang van de reis
• besloten Facebookpagina waarop reizigers ervaringen en foto's met elkaar kunnen delen, advies kunnen vragen en tips kunnen geven


Wat is er niet inbegrepen?

• vliegtickets (deze kunnen indien gewenst wel voor je verzorgd worden)
• alle overige niet genoemde maaltijden en drankjes 
• persoonlijke uitgaven
• €20 boekingskosten
• eventuele 1-persoonskamertoeslag  


Tijdens deze indrukwekkende 10-daagse foto-expeditie word je persoonlijk en intensief begeleid. Op de pagina 'Fotoreizen' kun je meer over het fotografie-programma lezen en met al je vragen kun je contact met mij opnemen.

Alle excursies en locaties op het programma zijn onder voorbehoud van toegankelijkheid, weersomstandigheden en andere onvoorspelbare natuur fenomenen, zoals vulkaanuitbarstingen of aardbevingen. Niet ongewoon voor IJsland.


• Een aantal weken voor vertrek ontvangen alle deelnemers een powerpoint met daarin een complete mini-fotografiecursus. Hiermee kunnen zij zich desgewenst op de reis voorbereiden.
• Voor vertrek wordt er een besloten Facebookpagina gemaakt waarop reizigers eventueel kennis met elkaar kunnen maken, waarop foto's geplaatst kunnen worden, tips gegeven of advies gevraagd kan worden en ervaringen gedeeld.
• Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast worden er tips gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.
• Twee á drie maanden na de fotoreis komen wij samen voor een gezellige reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken. 

Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepjes klein, is er de mogelijkheid je geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van de definitieve data en reissom, voor deze, of één van mijn andere fotoreizen, op de deelnemerslijst te laten plaatsen. Zo ben je verzekerd van deelname, zonder vaste veplichtingen.


Met al je vragen over, of inschrijvingen voor, deze foto-rondreis kun je terecht bij:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool - sinds 2007
gediplomeerd en gespecialiseerd Vakfotograaf | fotografie docent | drone piloot

studio: De Factorij 45d
1689 AK Zwaag
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Of maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Fotoreis Highlands IJsland - part II'. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

* Invoer verplicht

Madelon Dielen Fotografie

Tweeten