Home

Fotoreizen \ Fotoreis Lofoten

Stuur e-mail

Fotoreis Lofoten  

Fotoreis Lofoten  Fotoreis Lofoten 'Chasing the Light'
van 24 februari tot en met 3 maart 2023 - volgeboekt, uitsluitend reservelijst

Deze noorderlicht winterreis van 2023 is vol. Wil je een volgende keer mee, schrijf je dan alvast in op de voorlopige deelnemerslijst voor een volgende reis: verzekerd van deelname, zonder verplichtingen. Of laat jezelf op de reservelijst voor de reis in 2024 plaatsen. 

In februari 2023 organiseer ik voor het 10de jaar een fotoreis naar de prachtige Lofoten in Noorwegen in de noorderlicht periode!
De reis is volledig gericht op het in alle rust fotograferen van de mooiste landschappen en natuur en in de avond zal er intensief gezocht worden naar het noorderlicht.


8-daagse fotografiereis ‘Chasing the Light’

Houdt jij ook zo van fotografie, reizen, prachtige landschappen, bergen en sneeuw? En wil je de vele technische en creatieve mogelijkheden van je camera leren kennen én beter leren fotograferen? In alle rust genieten en fotograferen, samen met andere fotografie liefhebbers?


In februari 2023 organiseert gespecialiseerd vakfotograaf en fotografie docent Madelon Dielen weer een 8-daagse fotoreis naar de oh zo fotogenieke Lofoten in winterse sferen, een eilandengroep ten noorden van de poolcirkel. In deze periode ligt er hopelijk een pak sneeuw en ’s avonds is het donker genoeg om, als het er is, noorderlicht te kunnen zien. Goed nieuws is dat de Solar Cycle weer in een stijgende lijn zit, volop activiteit op de zon daarmee een grotere kans op het noorderlicht!

Tijdens deze fotografiereis word je uitgebreid en deskundig begeleid bij het maken van de foto’s. Tegelijkertijd maak je op een bijzondere manier kennis met één van de mooiste eilandengroepen ter wereld. 

Deze fotoreis brengt je op de allermooiste plekjes van de Lofoten.
Van het kleine vissersdorpje Å i Lofoten in het uiterste westen tot de Trollenfjorden in het oosten.
We bezoeken onder andere de plaatsen Reine, Hamnøy, Nusfjord, Henningsvær, Svolvær, Flakstad, Gimsøya, Kabelvag en Ramberg en reizen langs de mooiste tropisch ogende witte zandstranden met kristalhelder water, omlijst door stijle bergwanden.

Deze fotoreis naar de Lofoten wordt uitgevoerd met maximaal 8 reizigers.


Lofoten
De eilandengroep Lofoten bestaat uit circa tachtig bewoonde eilanden, is ongeveer even groot als de provincie Utrecht en vormt samen met de eveneens indrukwekkende eilanden van de Vesterålen een reisdoel dat zijn gelijke niet kent. De hoog oprijzende bergwanden met de spitse toppen, de rode houten huisjes op palen in de zee (‘rorbuer’), de schilderachtig gelegen vissersdorpjes als Reine, Henningsvær en Nusfjord, de verrassende stranden: je raakt hier niet uitgekeken! Al eeuwenlang worden kunstenaars en natuurliefhebbers geïnspireerd door deze sprookjesachtige omgeving.


Noorderlicht
Poollicht, op het noordelijk halfrond noorderlicht genoemd, is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt in zonneactiviteit. Noorderlicht is op bepaalde breedtegraden vrijwel elke avond in meer of mindere mate aanwezig en in deze periode is er grote kans op sterke activiteit. Het is echter afhankelijk van weer en locatie of het daadwerkelijk te zien zal zijn. Door rekening te houden met de omstandigheden wordt de kans op het waarnemen van het noorderlichtspektakel echter aanzienlijk vergroot. Is er ook noorderlicht in het voorjaar? Jazeker! De zogenaamde poollichtovaal (een zone rond de noordpool waar vrijwel altijd poollichtactiviteit is) ligt boven de Lofoten. Zodra het donker genoeg wordt, zou het noorderlicht te zien kunnen zijn. Desondanks blijft poollicht een natuurverschijnsel dat zich niet laat regisseren.  

 
Noorderlicht fotografie
Noorderlicht zien en het fotograferen is een droom van vele (hobby)fotografen en reizigers. Tijdens deze reis wordt je vakkundig begeleid bij het vastleggen van het noorderlicht. Voorafgaand aan de reis wordt je uitgenodigd in de studio van Madelon voor een reizigersdag waarbij je kunt kennismaken met alle reisgenoten en je een lezing krijgt over het noorderlicht en hoe deze te fotograferen. Des te beter kun je van het licht genieten als het zich daadwerkelijk vertoont!

Mocht het noorderlicht zich niet laten zien dan zijn er nog vele andere fantastische mogelijkheden, zoals het fotograferen van landschappen onder de sterrenhemel, de Melkweg, het maken van time lapse en star trails.. we hoeven ons geen moment te vervelen!
 

Excursie: Zeearenden, orka's en adembenemende uitzichten
Er is een mogelijkheid om een excursie te maken met een voormalige vissersboot, op zoek naar orka's en zeearenden.
Deze excursie is afhankelijk van weersomstandigheden en beschikbaarheid en bespreken wij ter plaatse.
 

De accommodaties

We overnachten tijdens deze reis onder andere in meerdere ‘rorbuer’: rode houten vissershuisjes die op palen boven of vlak aan het water staan. Alle accommodaties liggen direct aan- of vlakbij een fjord op de mooiste locaties die er op de Lofoten te vinden zijn.

 
Tijdens deze reis overnachten we in diverse types accommodatie verspreid over de verschillende eilandjes. Op die manier zie het je meeste én het mooiste van de Lofoten.
Afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we je wel een kamer met iemand van je eigen geslacht te delen. Wil je beslist een kamer voor jezelf, dan is dat tijdens deze reis mogelijk tegen betaling van een toeslag en op basis van beschikbaarheid.


 

Reissom
 
Reissom: 8-daagse fotoreis - € 1.990,- op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt (op basis van reis 2022, reissom 2023 volgt 19 oktober 2022)
• inclusief reizigersdag vooraf- en een reünie een tweetal maanden na afloop
 
 
Inbegrepen

•   7 overnachtingen op hele bijzondere plekjes aan fjorden en stranden op basis van een verblijf op een 2-persoonskamer inclusief ontbijt indien beschikbaar
•   vervoer in Noorwegen met busje, inclusief verzekeringen en benzine
•   intensieve persoonlijke begeleiding tijdens de reis en het fotograferen
•   een compleet reisprogramma inclusief 'Northern Light Hunting'
•   reizigersdag voorafgaande aan de reis inclusief een noorderlicht lezing
•   reünie 2 à 3 maanden na de reis om elkaars foto’s en fotoboeken te bekijken

 
Niet inbegrepen

•   vliegtickets (desgewenst kan Madelon je assisteren met de aanschaf)
•   toeslag 1-persoonskamer  
•   overige maaltijden en drankjes 
•   reis- en annuleringsverzekering
•   boekingskosten à €20
•   eventuele excursies


Vluchtgegevens

24 februari 2023 vertrek Amsterdam 10.40 uur - aankomst Evenes 17.40 uur
3 maart 2023 vertrek Evenes 10.45 uur  - aankomst Amsterdam 18.25 uur


Omdat er met deze fotoreis maximaal 8 reizigers mee kunnen, raad ik je aan niet te lang te wachten met inschrijven. Vol is vol!
(Inmiddels is deze fotoreis volgeboekt. Mocht je op de reservelijst geplaatst willen worden, stuur dan een bericht naar info@madelondielen.nl of bel me op 06 - 51 46 45 40.)


Wil je meer informatie?
Neem dan contact op op één van onderstaande manieren:
 
Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
Studio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag
info@madelondielen.nl
06 - 51 46 45 40
Ingeschreven bij de Kamer van koophandel onder nummer 37139695


Of maak gebruik van het e-mailformulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Noorwegen Lofoten'.

* Invoer verplicht

Madelon Dielen Fotografie

Tweeten