Home

Fotoreizen \ Fotoreis Noord IJsland

Stuur e-mail

Noorderlicht reis Noord IJsland  

Noorderlicht reis Noord IJsland 

'Arctic Winter Light'
8-Daagse Noorderlicht fotografie reis naar het noorden van IJsland 

Van vrijdag 17 maart tot en met vrijdag 24 maart 2023 (VOLGEBOEKT)

Een onvergetelijke ervaring: een foto-rondreis met IJsland-expert Madelon Dielen naar het magische noorden van IJsland in de winterperiode, waarbij we bevroren watervallen en meren, vulkaankraters, prachtige winterse berglandschappen, hete bronnengebieden met kokende poelen en sissende aarde gaan fotograferen!

Dit jaar is er door een piek in zonneactiviteit een extra grote kans op het magische noorderlicht!

Wat is er mooier dan bevroren watervallen en meren, in een betoverend winters landschap, met daarboven de miljoenen sterren en nevels van het Melkwegstelsel én het dansende noorderlicht te fotograferen? Het is de perfecte mix waar we alleen maar van kunnen dromen, maar wie weet komt hij uit? 

Gedurende de dag is er een flink aantal uren prachtig zacht winterlicht, een feest voor iedere fotograaf en iedereen die op zoek is naar oogverblindende landschappen. 

De reisdata van deze fotoreis zijn niet willekeurig gekozen. De kans op het noorderlicht is rondom deze periode namelijk erg groot, en vooral deze winter.
Het is en blijft een onvoorspelbaar natuurverschijnsel, maar de kansen waren de afgelopen 6 jaar nog niet eerder zo groot door de huidige piek in zonneactiviteit.
Daarnaast is er in deze periode eveneens de kans om Polar Stratospheric Clouds waar te nemen, ook wel Parelmoerwolken genoemd. Een onvergetelijke ervaring!


Route

We maken een route langs een deel van het westen, richting het noordoosten van IJsland waarbij we, afhankelijk van de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de wegen, de volgende locaties zullen bezoeken:

 • het thermisch gebied Hverir, Namaskard, Kraftla
 • het meer Myvatn en het omliggende vulkanische gebied en de lavavelden
 • de vulkaan Hverfjall
 • de mooiste watervallen van IJsland: de Goðafoss, Dettifoss en Selfoss
 • het gezellige stadje Akureyri waar je heerlijk kunt eten
 • de kloof Kolugljúfur
 • een bezoek aan het Myvatn Nature Bath (zwemmen onder de sterren in een hotspring)
 • op zoek naar rendieren, noorderlicht en Polar Stratospheric Clouds
 • de fjord Siglufjörður
 • optioneel is een excursie met een monstertruck naar de mooiste watervallen in het binnenland, waaronder de Aldeyjarfoss en de Hrafnabjargafoss, en schitterende ijswanden aan de kust!
De route naar- en door- het noorden is een lust voor het oog. Overal om je heen liggen de mooiste, vulkanische winterlandschappen, bergen en fjorden.
Het weer bepaald voor een groot deel waar we heen kunnen en wat er mogelijk is. Noord IJsland in de winter kan ruig en fris zijn (gemiddeld tussen +5 tot -5 graden), maar daardoor wel oogverblindend mooi.

Reis samen met IJsland-kenner Madelon Dielen door het fotogenieke noorden van IJsland en geniet van winterse berglandschappen, de mooiste watervallen van het eiland, kokende modderpoelen, vulkanen en hopelijk, als kers op de taart, het magische noorderlicht! 


Reisdata:  • 17 tot en met 24 maart 2023 

Reiskosten inclusief:

 • 7 overnachtingen in hotels en/of guesthouses in de countryside op basis van logies en ontbijt (ontbijt indien mogelijk, wanneer wij in een appartement of huisje verblijven verzorgen wij ons eigen ontbijt)
 • vervoer met een voorwieldrive 9 persoons busje, inclusief verzekeringen en benzine
 • intensieve persoonlijke begeleiding bij het fotograferen door professioneel fotograaf, fotografie docent en IJsland-expert Madelon Dielen
 • geheel verzorgd reis- en fotografie programma
 • vooraf een complete mini-cursus fotografie middels een powerpointpresentatie
 • een online informatieavond waarbij de reis- en alles wat je daarvoor nodig hebt- wordt besproken, uitleg wordt gegeven over het fotograferen van onder andere het noorderlicht, je kennis kunt maken met de andere reizigers en je al je vragen kunt stellen
 • een reünie waarbij we, na ongeveer 3 maanden, weer samenkomen om elkaars foto's en fotoboeken te bekijken en bespreken 


en exclusief:

 • vliegtickets (Madelon kan je desgewenst assisteren bij de aanschaf)
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • excursies (optie voor een tocht met een monstertruck naar de mooiste watervallen in het binnenland en ijswanden aan de kust)
 • reis- en annuleringsverzekering

Reissom
Op basis van een verblijf op een 2-persoonskamer: €2.099.
Een toeslag voor een 1-persoonskamer komt gemiddeld uit op €600.

Het maximum aantal reizigers voor deze reis is 8.


Vluchtgegevens:
vrijdag 17 maart 2023 
Amsterdam Schiphol - Keflavík 08.00 uur - 10.20 uur

vrijdag 24 maart 2023
Keflavík - Amsterdam Schiphol 18.20 uur - 23.30 uur 

Vertrekken vanaf ander luchthavens is vanzelfsprekend ook mogelijk, zolang je 17 maart maar op het vliegveld in Keflavík bent.
Mocht je de reis willen verlengen - zowel voor- als na afloop van de reis- dan kan ik je desgewenst assisteren bij de autohuur en accommodaties.


• Meer foto's van IJsland in de winter vind je hier: Klik hier voor foto's van IJsland in de winter

• Bekijk hier een film van mijn reizen naar IJsland in de winter: Film IJsland Winter


Heb je interesse om aan deze reis deel te nemen, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen, ik vertel je er graag meer over!
Lees meer over mijn reizen, het programma en de onderwerpen die worden behandeld op de pagina 'Fotoreizen': Algemene informatie Fotoreizen

Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepen klein, raad ik je aan niet te lang te wachten met inschrijven mocht je deel willen nemen aan deze reis?

Alle reizen zijn een bijzondere ervaring voor iedereen die van reizen en fotograferen houdt. Voor zowel beginners als gevorderden, met een spiegelreflex, een systeem- of een compact camera. Er wordt intensief, individueel en op ieders eigen niveau les gegeven en ingesprongen op de behoefte per reiziger.
Ook het ontwikkelen en nabewerken van foto's zal aan bod komen. Laptops mee!

Deze speciale rondreis is gemaakt voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Het doel is de mooiste foto's maken op de mooiste momenten.
Dit houdt in dat flexibiliteit gewenst is en sommige nachten misschien korter uitvallen dan je gewend bent. Wanneer er noorderlicht voorspeld is zullen wij een mooie plek opzoeken en het magische licht afwachten.
We zullen er tijdens deze reis alles aan doen om het mooiste licht te vangen, zowel overdag als 's nachts.

Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast worden er tips worden gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

Voor deze- en mijn overige reizen in 2023- is de informatiedag op 10 december 2022 van 13.00 tot 15.30 uur in mijn fotostudio in Zwaag. Online deelnemen is eveneens mogelijk. Meld je komst wel even aan?

Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken.   

Beter leren fotograferen onder leiding van een professioneel vakfotograaf en fotografie docent met een passie voor haart tweede thuis IJsland en sinds 2010 een echte IJsland-expert met gemiddeld 6 reizen per jaar naar dit fotogenieke en unieke eiland!

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
fotostudio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag (A7, afslag 9)
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl


Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen via bovenstaande gegevens of via het e-mailformulier op deze pagina. Vermeld in je bericht graag het onderwerp 'Noord IJsland'.

* Invoer verplicht

Madelon Dielen Fotografie

Tweeten