Home

Fotoreizen \ IJsland Landmannalaugar & Papegaaiduikers

Stuur e-mail

Fotoreis IJsland Landmannalaugar en Papegaaiduikers 2023 

Fotoreis IJsland Landmannalaugar en Papegaaiduikers 2023

8-Daagse foto-rondreis met 4x4 door Landmannalaugar, het zuiden van IJsland en op bezoek bij de papegaaiduikers tijdens Midzomernacht

van 14 tot en met 21 juli 2023 (volgeboekt - uitsluitend reservelijst)

Beter leren fotograferen onder leiding van professioneel fotograaf en fotografie docent Madelon Dielen. Met een passie voor IJsland, en inmiddels een echte IJsland-expert te noemen, met al 15 jaar gemiddeld 6 reizen per jaar naar dit fotogenieke en unieke eiland!

Een avontuurlijke foto-rondreis met een 4-wheeldrive door de machtige landschappen van Landmannalaugar tijdens het midzomernachtlicht, met als kers op de taart een bezoek aan een papegaaiduikers kolonie!

In juli 2023 organiseert IJsland-specialist Madelon Dielen Fotoreizen, voor het vijftiende jaar op rij, een fantastische en geheel verzorgde fotoreis naar de magische hooglanden van IJsland. Een eiland met een bijna buitenaardse schoonheid die enorm tot de verbeelding spreekt. Voor iedereen die reizen en fotograferen een warm hart toedraagt wordt dit een reis om nooit te vergeten!

Woestijnvlaktes van lava, stomende geisers, ronddrijvende ijsschotsen in een lagune, het overdonderende geweld van watervallen en prachtige gletsjers. 

Tijdens deze avontuurlijke fotoreis maak je de meest spectaculaire aspecten van IJsland mee. Het is een belevenis om met een 4x4 aangedreven wagen door het vulkanisch landschap te rijden, waarbij je af en toe een rivier moet doorkruisen. 

We rijden langs de voet van de Hekla vulkaan en de Solheimajökull gletsjer, we nemen de magnifieke route via Landmannalaugar naar de immense gletsjer Vatnajökull en de jeeptrack door Landmannaleid!
En natuurlijk bezoeken wij één van de mooiste plekken van IJsland: het ijsbergenmeer Jökulsárlón en het oh zo fotogenieke black diamond beach.

We maken een speciale fotografie-tour naar een eiland waarop honderden tot duizenden Papegaaiduikers en Skua's nestelen.

De reis vindt plaats tijdens het midzomernachtlicht. De zon gaat in deze periode maar heel even onder, waardoor het bijna 22 uur per dag licht is.  
We kunnen genieten van prachtige zonsondergangen- en opkomsten direct na elkaar en bijzonder zacht licht gedurende vele uren overdag; een bijzondere ervaring en een feest voor elke natuur- en landschapsfotograaf!
Daarnaast is er de zekerheid dat de wegen naar het binnenland geopend zijn.

Deze foto-rondreis is één grote foto-expeditie, waaronder:

• een paar dagen in het vulkanische gebied Landmannalaugar met de rode, roze, gele en groene rhyolietbergen en de natuurlijke hot springs die zich middenin dit pruttelende, borrelende en stomende gebied bevinden
• een gletsjerwandeling op de Sólheimajökull of Skaftafellsjökull welke bezaaid is met ijspieken en kloven, onder leiding van Local Guide Vatnajökull
• een bezoek aan het schitterende Jökulsárlón gletsjermeer, met de prachtig blauwe en witte ijsbergen onderaan de op één na grootste gletsjer van Europa's, de Vatnajökull. En niet te vergeten het zwarte lavastrand 'Black Diamond beach'
• een fotografie-tour naar een eiland met Papegaaiduikers en Skua's

Maar dit is slechts het topje van de ijsberg!

Alle reizen zijn een geweldige ervaring voor iedereen die van reizen en fotograferen houdt! Voor zowel beginnende als gevorderde fotografie-liefhebbers; er wordt individueel en op ieder niveau les gegeven.
Deze speciale reizen zijn zowel voor fotografen als drone fotografen gemaakt en is er speciaal op gericht om te fotograferen tijdens het mooiste licht.


Reisgegevens

Geheel verzorgde 8-daagse foto-rondreis vol excursies door de binnenlanden en het zuiden van IJsland van 14 tot en met 21 juli 2023.

Voorheen verzorgde ik ook de vliegtickets, maar door de restricties rondom covid van de afgelopen jaren bied ik de reis aan zonder tickets.
Bij deze reis mag je zelf je ticket aan schaffen en bepalen wanneer je naar IJsland wilt gaan en wanneer je weer wilt vertrekken. Zo kun je de reis ook eenvoudiger verlengen mocht je dat willen.
Wanneer je graag wilt dat ik de tickets voor je boek dan is dat ook mogelijk. Geef dit dan bij je aanmelding aan?
Hoe langer je wacht, des te duurder zijn de tickets. Geef je daarom bij voorkeur zo spoedig mogelijk op voor deze reis.


Kosten
De reissom voor deze unieke 8-daagse fotoreis zijn €2.250 op basis van een verblijf op een tweepersoonskamer.
Eénpersoonskamers zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en zijn onderhevig aan een toeslag van gemiddeld €800. IJsland is een ongelofelijk prachtig, maar duur land.

Er kunnen maximaal 8 reizigers mee met deze reis.


Wat is er bij de reissom inbegrepen?

• 4x4 vervoer voor 8 dagen, inclusief benzine en verzekeringen 
• 7 overnachtingen in hotel en guesthouses met eigen of gedeelde badkamer op basis van logies en ontbijt indien beschikbaar
• intensieve en persoonlijke begeleiding door professionele fotograaf, IJsland-expert, fotografie docent en drone piloot Madelon Dielen
• een uitgebreid en afwisselend fotografie- en reisprogramma
• reizigersdag voorafgaande aan de reis waarbij reizigers kennis kunnen maken met elkaar
• een reünie twee maanden na de reis waarbij de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken worden bekeken en besproken
• complete mini-cursus fotografie middels een powerpoint voor aanvang van de reis
• besloten Facebookpagina waarop reizigers ervaringen en foto's met elkaar kunnen delen, advies kunnen vragen en tips kunnen geven


Wat is er niet inbegrepen?

• vliegtickets (deze kunnen indien gewenst wel voor je verzorgd worden)
• alle overige niet genoemde maaltijden en drankjes 
• persoonlijke uitgaven
• foto-excursie naar de Vatnajökull of Sólheimajökull gletsjer onder leiding van Icelandic Mountain Guides, deze excursie is optioneel bij te boeken
• privé fotografie tour naar een privé natuurreservaat met Papegaaiduikers en Skua's, deze excursie is optioneel bij te boeken
• eventuele 1-persoonskamertoeslag  


Tijdens deze indrukwekkende fotoreis word je persoonlijk en intensief begeleid gedurende de vele foto-expedities. Op de pagina 'Fotoreizen' kun je meer over het fotografie-programma lezen en met al je vragen kun je contact met mij opnemen.

Alle excursies en locaties op het programma zijn onder voorbehoud van toegankelijkheid, weersomstandigheden en andere onvoorspelbare natuur fenomenen, zoals vulkaanuitbarstingen of aardbevingen.
 

• Een aantal weken voor vertrek ontvangen alle deelnemers een powerpoint met daarin een complete mini-fotografiecursus. Hiermee kunnen zij zich desgewenst op de reis voorbereiden.

• Voor vertrek wordt er een besloten Facebookpagina gemaakt waarop reizigers eventueel kennis met elkaar kunnen maken, waarop foto's geplaatst kunnen worden, tips gegeven of advies gevraagd kan worden en ervaringen gedeeld.

• Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje waarbij tips worden gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

• Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken.
Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepjes klein, is er de mogelijkheid je geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van de definitieve data en reissom, voor deze, of één van mijn andere fotoreizen, op de deelnemerslijst te laten plaatsen. Zo ben je verzekerd van deelname, zonder vaste verplichtingen.


YouTube

Bekijk hier mijn films van eerdere reizen naar IJsland: 

• 3 days in Iceland: https://youtu.be/BzJ2mRyPhog
• Iceland in winter: https://youtu.be/234DK58d1hU
• IJsland - Land van water: https://youtu.be/CLCsrd5-Y6c


Met al je vragen over, of inschrijvingen voor, deze fotografie-rondreis kun je terecht bij:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
gediplomeerd en gespecialiseerd Vakfotograaf | fotografie docent

studio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Of maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Fotoreis IJsland Midzomernacht'. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

* Invoer verplicht

Madelon Dielen Fotografie

Tweeten